Alighanem a blog történetének leghosszabb szünete ér véget ezzel az írással. Nem tudom, eddig valahogy nem ment. Viszont a statisztikák szerint még mindig vagytok páran, akik időről-időre benéztek, szóval köszönöm. A hosszú szünet alatt kijöttem a gyakorlatból, még vissza kell rázódnom, ezért előre is elnézést, ha esik a színvonal.
Az egész az Aldiban kezdődött. A minap bevásárolni voltunk, és a zöldséges pultnál találtam gyönyörű champignont, meg rókagombát. Nem bírtam magammal, megvettem mindkettőt. Itthon aztán megmostam, megpucoltam, felszeleteltem őket, 6-8 szelet bacont megpirítottam vajon, rászórtam két fej apróra kockázott lila hagymát, utána pedig a kétféle gombát. Ment bele még négy, felszeletelt paradicsom, só, bors, majoranna, mustár, pirospaprika. Felvertem nyolc tojást és rotty. Még épphogy meleg, friss fehérkenyérrel ettem meg. Hát mit mondjak? A könnyem kijött.
Utána mondjuk szuszogtam rendesen. Nagyjából úgy éreztem magam, mint a farkas a mesében, miután a vadász már kiszabadította Piroskát a gyomrából és köveket varrt a helyére. Nem sok híja volt, hogy belebucskázzak a kádba, miközben a gyerekeket fürdettem. Aztán elmentem elaltatni a Danit, és 23:40-kor ébredtem a parkettán arra, hogy nem érzem a bal kezem, a fejem pedig ide-oda csúszkál a kifolyt nyálamon.
Azóta már elmeséltem pár embernek, mindenki azzal tért vissza másnap, hogy ő is megcsinálta és marha jó a gomba mustárral. Gondoltam veletek is megosztom.